Snelle tijden neergezet tijdens 10e editie Halve Marathon Zoetermeer

Op zondag 22 januari vond bij Dekker aan de Scheglaan na 3 jaar de 10e editie plaats van de Halve Marathon Zoetermeer. Het jaarlijks terugkerende evenement met ruim 1.000 inschrijvingen ging traditioneel om 11:00 uur van start met de 1½ kilometer Kids Run.
Het startschot werd gegeven door Ronald Weerwag, wethouder van Sport, Cultuur en Vrije tijd. De scholen konden weer strijden om de wisselbeker. Met een groot aantal kinderen wist de Prins Clausschool wederom de titel op hun naam te krijgen. Gevolgd door de Halve Marathon.

Op de afstand van de 21,1 kilometer werd een snelle tijd gehaald van 1 uur, 12 minuten en 47 seconden. Ook op de 5 en de 10 kilometer werden dit jaar scherpe tijden neergezet. Zo ook voor Burgemeester van Zoetermeer, Michel Bezuijen, die deelnemer was op de 10 kilometer.

Alle uitslagen en tijden staan op https://halvemarathonzoetermeer.nl/ . De organisator kijkt samen met 105 vrijwilligers terug naar een geslaagd evenement. De Halve Marathon Zoetermeer vindt elke 3e zondag van januari plaats. De 11e editie staat gepland op zondag 21 januari 2024.